Indian history in assamese part:1

Indian history gk in assamese PART 2

Assam History : অসমৰ চমু পৰিচয়

Indian history gk in assamese PART 3

সাহিত্য অকাডেমী বঁটা বিজয়ী সাহিত্যিক আৰু গ্ৰন্থ

 Indian GK in Assamese language :Assamese Gk : GK in Assamese


1)যিটো ভাৰতৰ সৰ্বোচ্চ জলপ্ৰপাত


(A) Kunchikal Falls

(B) Barehipani Falls

(C) Jog Falls

(D) Kynrem Falls


Answer: (A) Kunchikal Falls


2)ভাৰত ৰত্ন বঁটাৰে পুৰস্কৃত হোৱা প্ৰথম শিক্ষা মন্ত্ৰী


(A) Morarji Desai

(B) Abul Kalam Azad

(C) Zakir Hussain

(D) J P Narayan


Answer: (B) Abul Kalam Azad


3)ভাৰতত প্ৰজেক্ট টাইগাৰ কোন বছৰত আৰম্ভ কৰা হৈছিল


(A) 1984

(B) 1970

(C) 1965

(D) 1973


Answer: (D) 1973


4)বিখ্যাত পৰিৱেশবিদ সুন্দৰলাল বহুগুণা কোনআন্দোলনৰ সৈতে সম্পৰ্কিত


(A) Save Silent Valley

(B) Chipko

(C) Narmada Bachao

(D) Jhola Andolan


Answer: (B) Chipko


5)কোনখন ৰাজ্যক ভাৰতৰ স্পাইচ গাৰ্ডেন বুলি জনা যায়?


(A) Kerala

(B) Karnataka

(C) Assam

(D) Andhra Pradesh


Answer: (A) Kerala


6)ভাৰতে ইয়াৰ প্ৰথম অলিম্পিক হকী স্বৰ্ণ জিকিছিল নেকি?


(A) 1930

(B) 1928

(C) 1932

(D) 1927


Answer: (B) 1928


7)ভাৰতৰ প্ৰথম কৃত্ৰিম উপগ্ৰহ কোনটো?


(A) INSAT

(B) Aryabhata

(C) Bhaskara

(D) Rohini


Answer: (B) Aryabhata


8)ভাৰতৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জিলা


(A) Leh, Jammu, and Kashmir

(B) Bikaner, Rajasthan

(C) Jodhpur, Rajasthan

(D) Kachchh, Gujrat


Answer: (D) Kachchh, Gujrat


9)ভাৰতৰ আটাইতকৈ সৰু জিলা


(A) Mahe, Puducherry

(B) Central Delhi, Delhi

(C) Diu, Daman and Diu

(D) Yaman, Puducherry


Answer: (A) Mahe, Puducherry


10)কাৰ্তিক মাহৰ কোন দিনটোৰ পৰা দুগ্ৰা পূজা উদযাপন কৰা হয়


(A) Second

(B) Fifth

(C) Six

(D) Eight


Answer: (C) Six

Post a Comment

Previous Post Next Post